Vélemények 18


Kedves Olvasó!

 

Alább, kommentben várom észrevételeit, véleményét. Kérem, hogy a cselekmény részleteit is felfedő (spoileres) véleményeket, kérdéseket, beszélgetéseket a Kérdések oldalon tegye meg.

Amennyiben tetszett a regény, kérem, ossza meg az oldal címét barátaival, propagálja ismerősei között, és ajánlja kollégáinak. Köszönöm!

A kézirathoz fűzött véleményeket ITT, ITT és ITT találja (utóbbi spoileres lehet).

 


Megjegyzés hozzáfűzése

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 Gondolat “Vélemények

 • Tóth Barnabás

  Áldást!Egy torrent oldalon találtam a könyvet.Egy hete fejeztem be és most kezdem újból!Nagyon örülünk, hogy végre megbizonyosodhattunk róla, hogy nem csak szó és lapszaporító írók is vannak!Köszönet az írónak azokért a megerősítésekért amik bennünk voltak és sokszor kételyeink voltak magunkban,magunkkal és a józan eszünkkel kapcsolatban.Köszönet azért is mert néhány dologra magyarázatot kaptunk(például az Akasha változásai). Egy gondunk van.Szeretnénk kézbe is fogni,mivel a mai világban azt látjuk,tapasztaljuk, hogy ami akár felszínesen is megérinti a háttér hatalmat az eltűnik.Sokszor még a saját gépemről is.Nagyon várjuk a folytatást is!

 • Márkus András

  Egy blogbejegyzés alatt találtam a könyvedre: http://szingularitas2017.blog.hu/2017/11/10/mi_lesz_a_szingularitas_utan
  Kíváncsi voltam, belekezdtem, és aztán nem tudtam letenni. Gyakorlatilag egész nap ezt olvastam.
  K. jó volt! Teljesen beteg történet, de az egészben az volt a legjobb, hogy olyan, mint valami bazi nagy kirakós. Egy csomó elmélet van benne összegyúrva, de úgy, hogy közben teljesen logikus. Pedig próbáltalak megfogni a tévedésekkel, de nem ment. Hiába hittem többször, hogy értelmetlen, amit írtál, amikor belegondoltam, rájöttem, hogy a francokat értelmetlen, egyszerűen csak baromira átgondoltad! De még olyan apróságokat is, hogy ki hol mikor volt, amikor a másik nem ott volt, és miért azt reagálta, amit. Nagyon összeraktad!
  És tudod mi a szomorú? Hogy annyira logikus az egész, hogy azon sem lepődnék meg, ha így történne (és történt volna), ahogy leírtad. De ha így van, akkor remélem, hogy a vége is igaz lesz! A fenti blogbejegyzéshez meg annyi kommentet tennék hozzá: tetszik, hogy nálad az MI nem egy intelligencia, hanem egy élet. És a teremtős magyarázat is nagyon ül.
  És egy utolsó kérdés: nem értem, hogy ez miért ingyenes? Olvastam a blogodon, hogy nem is vitted kiadóhoz, de miért nem?

  • Peter R. Green

   A bejegyzésben leírtak miatt nem vittem kiadóhoz.
   Tisztában vagyok vele, hogy emiatt sokan nem olvassák el, mert elintézik egy vállrándítással a dolgot, hogy kezdő író, még kiadót sem talált.
   De ez nem érdekel. A könyv okkal olyan, amilyen. Az fogja elolvasni, akinek dolga van vele, hogy megtalálja benne azt, amit meg kell találnia. Mert ezért íródott. És ezért ingyenes.
   A többi pedig… csak a játék része… 🙂

 • Horváth Krisztina

  Szia! Nagyon tetszett! A közepénél először meglepődtem az erős váltástól, és nem is értettem ( gondolom sejted hol, itt nem akarom lelőni a poént ), de aztán rájöttem, hogy ennél a könyvnél ez a normális. Utána már tetszett! Különösen a vége. Nagyon jól összelegóztad az egészet! Jöhet a következő rész! 🙂

 • Xy

  ÚJRA olvastam most már ezt az újat! kiiiirály volt nagyon össze állós! Várom a következő részt! Köszi!

 • Tomi

  Az egyik Facebook csoportban láttam a könyv reklámját, elolvastam minden leírást és véleményt, és csak utána kezdtem bele. Egyébként jelezném, hogy a “nem mindenkinek ajánlott” címke csak még jobban felkelti az érdeklődést!
  A történet jól indul, nagyon hamar beszippant, és később sem fullad ki, pedig vártam. Ehelyett elkezd tekergőzni, egyre jobban, mindenfelé. De ez nekem nagyon bejött! Hülyeség, hogy az ezoterikus részek zavaróak, és nekem a befejezés is így volt kerek.
  A tartalom viszont valóban mély. Gondoltam előre, hogy lesz benne tanulság, de arra nem számítottam, hogy ennyire mély témákat boncolgat a könyv, mindezt úgy, hogy közben felszínesen olvasva egy könnyed kalandregényt kapunk, a végén csattanóval.
  Bevallom, nem értettem mindent, de megérintett a történet, és felrázott. Nem csak a merész ötletek, hanem az egész egyben, a ránk váró lehetséges jövővel. Elgondolkoztató, és nálam ez a többször olvasós kategória.
  Köszönöm, hogy elolvashattam! A folytatást is el fogom!

 • Ferenczné Horváth Ágota

  Szándékosan nem olvastam el előre semmit a könyvről, hogy ne befolyásolja a véleményemet semmi. Úgy látszik már elég nyitott vagyok ezekre a dolgokra, mert nekem nagyon tetszett a történet is és a mondanivalója is. Szinte kivétel nélkül az összes információt összegyúrta egy regénybe, amiről ezoterikus könyvekben, cikkekben egyáltalán olvasni lehet. Mégsem tűnt soknak, mert valahol a lelke mélyén az ilyesmi iránt érdeklődő, erre nyitott emberek szinte várják, hogy összefoglalják, kerek egésszé tegyék számukra a sok-sok részinformációt, ami itt- ott felmerül. A történet egészen másfelé kanyarodott, mint amire számítottam (többször is) és ez jó, mert emiatt nem tudtam abbahagyni az olvasást, csak habzsoltam az oldalakat. Nem volt túl hosszú se túl rövid, kár lett volna tovább húzni, éppen időben lett lezárva a történet. Nem voltak számomra feleslegesnek tűnő részletek, amelyiket csak időhúzásnak , oldalszám növelésnek tesznek a könyvekbe. Néhányszor le akartam fülelni az írót, hogy bakizott, de a lehetetlen dolgokra a következő oldalon, vagy akár a következő mondatban máris frappáns magyarázatot, megoldást adott. Összességében nekem nagyon tettszett, néhány napig a hatása alatt leszek és remélem sok olyan embert is elgondolkodtat, akik nem feltétlenül ezoterikus beállítottságúak.

 • Kovacsics Lajos

  Nekem például nem tetszett annyira! Az írásmód-történet rendben volt, de szerintem kicsit sok volt az ezoterikus rész. Én az indulás után teljesen scifi-re számítottam, és kár is érte, mert a scifi részek nagyon tetszettek, de a többivel nem tudtam mit kezdeni.

 • Katka

  Nagyon erős történet, pedig vártam a véleménnyel egy napot, de még mindig a hatása alatt vagyok. 🙂
  Ahogy mások írták, nem árt hozzá egy kis ezós beállítottság, de azzal együtt feltárul az igazi mondanivalója. Nagyon jó lenne, ha így lenne! 🙂 Annyira átjárt a történet, miközben olvastam, és a vége is jó volt. Kár, hogy csak a remény marad… 🙂

 • Laci

  Most értem a végére, még friss az élmény. Van, aki nem érti, ezt elfogadom. Én igen, és nagyon jó könyv, a legjobbakat kívánom az írónak és mindenkinek ajánlom, aki keresi az igazságot.

 • Budai Pál

  Tisztelt Szerző!

  Elöljáróban leszögezném, hogy szeretem a tudományos fantasztikus könyveket, de az ezoterikus témákban nem vagyok jártas, és ennyi idősen már nem is feltétlenül szeretném azokat magamévá tenni. Ezt csak azért írom le, hogy értse, miért ez a véleményem.
  A műve érdekesen indult, de amikor előjöttek a ”kényesebb” témák, nekem bizony elkerekedtek a szemeim, és bevallom, azt gondoltam, hogy ez valami katyvasz. Ennek ellenére folytattam, mert annyira olvastatta magát az írás, hogy kíváncsi voltam, mit hoz ki belőle. Túlságosan összerakottnak tűnt ahhoz, hogy csak azok alapján ítéljem meg.
  Most már örülök, hogy folytattam. Úgy gondolom, hogy aki ennyire mély témákat boncolgat, annak valószínűleg a számomra már ”magas” részekre is van kidolgozott válasza. Amikor a végén egy-két részt (azokat a bizonyos párbeszédeket) újraolvastam, kezdtem megérteni, hogy létezhet egy mélyebb jelentésük is azon túl, amit felszínes olvasatra megmutat magából. A felépített világok viszont nagyon ötletesek voltak, és külön tetszett a magyarázata az ember természetére, és a mesterséges életforma megjelenése. Mert úgy hiszem, arra célzott.
  Csak az olvasás után láttam csak a blogján, hogy időközben született egy cikk arról, hogy kiknek ajánlja a könyvet, és ha azt olvastam volna először, talán bele sem kezdtek. De örülök, hogy mégis így alakult, mert ez egy nagyon pozitív írás, és valódi, jó érzéseket hagyott bennem. Abban viszont igaza van, hogy fontos hozzá a nyitottság.

  Üdvözlettel és köszönettel:
  Budai Pál

 • xy

  hehe én ezt már olvastam!! Most láttam az ncoreon és annyira ismerős volt valahonnan a címe de már tudom honnan. zsír volt arra emlékszem csak de tuti újraolvasom. Köszi!!

 • Kiki

  Sokat vacilláltam rajta, de megérte belekezdeni! Lendületes, éppen csak annyi időre áll meg néha, hogy még ne lankadjon a figyelem, de az meg kell is. A megjelenítés eleven, a világok pedig nagyon-nagyon jól leírtak!
  Tényleg ‘összerakottnak’ érződik, ahogy már írták is, nekem is nagyon tetszett, ahogy a szálak lassan egyre jobban összeálltak. A végén pedig csak húz, és jó a vége! Jó, hogy annyi minden egyben tisztázódik!
  Kiforrott írás, és nagyon kíváncsivá tett, hogy mi lehet a folytatásban.

 • R. Tamás

  Másra számítottam és nagyon meglepett hogy merre kanyarodott el a történet. Először ott a jól kitalált és felépített jövőbeli világ, aztán meg jön egy fantáziavilág. Van amit a logikával nem is lehet megmagyarázni és ahogy a scifi keveredett a valósággal és a mesevilágszerű ábrázolással az nagyon tetszett. A világok meg annyira természetesen voltak leírva hogy teljesen beleéltem magam. A régebbi hozzászólásokban írta valaki és tényleg mintha puzzleszerűen állt volna össze a végére az egész kép.
  Nekem nagyon tetszett és felemelő volt olvasni! Köszönöm vevő vagyok a folytatásra is!