Miről szól A tükörbe néző valóság?


Röviden: a mögöttes valóság megismeréséről.

Arról, ami körülvesz bennünket, ahogyan azt érzékeljük, illetve ahogyan megéljük – többnyire tudattalanul – a saját valóságunkat. Arról is, hogyan ver át a saját érzékelésünk bennünket, és hogyan kényszerít arra, hogy a valóságot önmagunktól elkülönülten érzékeljük. Bár még ez sem egészen pontos, mert valójában nem is az érzékelésünk ver át bennünket, hanem mi verjük át saját magunkat.

 

Mert nem úgy van az,

hogy valamiféle „szegény énként” egy felettünk állónak az „áldozatai” vagyunk, hanem igazából csak elfelejtettük, hogy teremtő istenként olyan valóságot teremtettünk magunknak, amiben akár „szegény ének”, vagyis áldozatok is lehetünk. Egyszerűen elfátyoloztuk magunk elől az isteni mivoltunkat, mert a boldog tudatlanság egy remek játék a rendelkezésünkre álló végtelen időben és térben, vagyis más szóval: mert miért ne. Ha azt gondolod, hogy valami magasztos, egyszeri életet élünk, talán ki foglak ábrándítani, az öröklétben ugyanis ez nem több, mint egyfajta „unalom” elleni játszadozás.

 

Elfogadom, ha most azt gondolod,

hogy ez valami ezoterikus vagy szektás hülyeség, de semmi gond, hiszen mindenki abban hisz, amiben akar. Ebben a testben, ebben a korlátozott tudatban, ezek mellett a „paraméterek” mellett úgyis csak ez az egy életünk van, amit viszont teljesen felesleges arra fecsérelni, hogy azzal foglalkozunk közben, hogy mit gondolnak mások a saját valóságunkról.

 

A könyv tehát arról szól,

ami (szerintem) „van”, és arról, hogyan fordíthatod ezt a tudást a saját hasznodra, vagyis hogyan veheted a saját kezedbe az életed irányítását. Hogy hogyan élhetsz könnyebben, vagyis hogyan élvezheted ezt az utazást, ha már egyszer felültél a hullámvasútra – mert végigrettegni az egészet becsukott szemmel nem túl sok értelme van.

 

A könyv első harmada a világ születéséről,

illetve a valóságunkat érzékelő és felépítő (megteremtő) elménk folyamatairól szól. Miután megismertük létezésünk járművének működését, rátérünk a jármű sofőrjének, vagyis az egónknak a bemutatására. Itt fogunk először szembesülni azzal, hogy mennyire (és miért) nem uraljuk a saját valóságunkat, majd ezután megismerkedünk a valódi énünkkel is, ami (aki) az egész létezésünket – beleértve az egónkat is – lehetővé teszi. A könyv további részében különféle technikákkal ismertetem meg az olvasót, melyek segítségével „rendbehozhatjuk” azt, amit közösen, társadalomként „félreneveltünk” egymásban, illetve itt kerül bemutatásra a tudatos teremtés is – mind elméleti, mind gyakorlati oldalról. Igen, tudom, hogyan hangzik, de akkor is működik – hiszen pontosan ez a hit az alapja. A könyv vége a spirituális életutat mutatja be, a kezdetektől a felemelkedésig.

 

Ha felkeltettem az érdeklődésed,

annak örülök, bár ezt igazából nem én döntöm el. Úgyis hiába csomagolok be valamit szépen, ha te nem szereted. Nem az a célom, hogy megvedd a könyvet, hiszen ingyenes, hanem az, hogy ha ez a te utad, akkor adj egy esélyt neki. De csakis akkor! Ha pedig nekiállsz, de mégsem tetszik, szívesen visszaadom az árát, de ha ki sem nyitod, akkor nem fogod megtudni, hogy valójában mennyit is ér.

Ezért inkább csak hallgass a megérzésedre.